Digimarkkinointi ja sisältöjen jakelu
Digimarkkinointi on tämän päivän markkinoinnin kulmakivi, mutta terminä niin ympäripyöreä, että pieni määrittely voisi olla paikallaan.
Digimarkkinointi tai digitaalinen markkinointi voisi periaatteessa pitää sisällään mitä hyvänsä digitaalisessa formaatissa olevaa markkinointia. Nykyään termi on yleistynyt sisältämään etenkin hakukonemarkkinoinnin (Google-mainonta ja Google-optimointi) ja sosiaalisen median markkinoinnin (some-kanavien julkaisut ja mainonta).
Soma Helsinki katsoo digimarkkinointia sisältömarkkinoinnin kulmalla. Meidän ratkaisumme myynnin kasvattamiseen tai brändin vahvistamiseen on laadukas sisällöntuotanto, sillä sisältö ruokkii niin hakukoneoptimointia, digitaalisia mainoskampanjoita kuin yrityksen ulkoista viestintää.
Digimarkkinointi on sisältöjen jakelua oikeille kohderyhmille
Kun sisältömarkkinoinnille on luotu huolellinen strategia, ja timanttiset tekstit ja kuvat ovat viimeisteltyjä, on tuotettu sisältö viimein julkaisuvalmis.
Tässä vaiheessa homma on kuitenkin vasta vaiheessa: nyt alkaa aktiivinen jakelu, mainonta ja tuloksien analysointi.
Vaivalla tuotettu blogi ei kasvata myyntiäsi, jos kukaan ei lue sitä. Pelkällä sisällön suunnittelulla tai tuotannolla et tee tulosta.
Osana sisältömarkkinoinnin strategiaa yrityksesi sisältöjen jakelulle määritellään kanavat. Nettisivu, blogi, uutiskirje ja sosiaalinen media ovat tyypillisimpiä markkinointisisältöjen jakelukanavia.
Parhaisiin tuloksiin päästään, kun jakelukanavien menestystä mittaroidaan jatkuvasti, muovataan tarpeen mukaan ja julkaisuja mainostetaan myös rahallisesti.
Laadukas sisältö on toitottamisen arvoista.
Pyydä tarjous sisältöjen jakelusta:
Kaksi sisältömarkkinoinnin kingiä
Google ja Meta (Facebook)
Sisältöstrategian osana tehty kohderyhmien määrittely auttaa oikeiden jakelukanavien löytämisessä: tehokkainta jakelu on tietenkin niissä kanavissa, missä kohderyhmän edustajat eniten aikaansa viettävät.
Google ja Facebook ovat kaksi 2020-luvun jakelukanavien kunkkua – lähes kaikki yritykset, riippumatta toimialasta, tekevät sisältömarkkinointia näissä kanavissa. Eikä ihme:
94% internet-hauista tehdään Googlessa
2.6 miljardia ihmistä käyttää Facebookia kuukausittain aktiivisesti*
Hakukoneoptimointi tuo yrityksesi näkyviin Googlessa
Erään tutkimuksen mukaan 49% ihmisistä kertoo käyttävänsä hakukonetta ennen ostopäätöksen tekemistä – eli esimerkiksi hakevansa netistä ratkaisuvaihtoehtoja ongelmaansa tai vertailevansa tuotteita- tai palveluita.
Tehokkaan sisältömarkkinoinnin kannalta on siis ykkösjuttu, että sinun yrityksesi löytyy Googlesta toivotuilla hakusanoilla ja virkkeillä.
SEM, eli Search Engine Marketing, eli hakukonemarkkinointi
Hakukonemarkkinointi on kattotermi kaikelle hakukoneissa tapahtuvalle markkinoinnille. Se sisältää kaksi osaa: Hakukoneoptimoinnin (SEO) avulla parannat sivustosi orgaanista näkyvyyttä. Hakukonemainonta (SEA) taas on maksullista, ja juuri siksi usein tehokkaampi tapa vauhdittaa hakusanamarkkinointia.
Löydettävyys hakukoneissa huomioidaan jo tuotantovaiheessa, kun SEO:a huolitellaan kuntoon. SEO, eli hakusanaoptimointi auttaa varmistamaan, että Google pitää nettisivuasi pätevänä ja kattavana lähteenä toivotuille hakusanoille. Kerromme lisää hakukoneoptimoinnista täällä.
SEO:n nokkela sisarus on nimeltään SEA, hakusanamainonta. Googlessa voi menestyä orgaanisesti, kun sivu on hyvin optimoitu. Tehokkaampaa hakukonemarkkinointia teet kuitenkin ottamalla haltuun molemmat sisarukset, ja luomalla hakukoneeseen myös mainoksia tuotteista ja palveluista.
Some laulamaan
Sosiaalinen media sisältöjen jakelussa
Viimeistään 20-luvulla on aika harkita sosiaalisen median käyttöön ottamista yhdeksi markkinointikanavaksi muiden joukossa.
Yli 50 prosenttia kuluttajista kertoo sosiaalisen median sisältöjen vaikuttavan ostopäätöksiinsä
Oikeat kanavat valitaan toimialan ja kohderyhmien perusteella. Esimeriksi LinkedIn ja Twitter ovat B2B-alan yrityksille tehokkaimpia kanavia myynnillisten tulosten saavuttamiseksi. Instagram taas on mainio kanava kuluttajatuotteiden markkinointiin.
Toisaalta kanavavalintaan vaikuttaa myös some-hommille asetettu tavoite: halutaanko sosiaalisen median presenssillä tehdä ensisijaisesti myyntiä, vai kasvattaa yrityksen tunnettuutta ja luoda brändiä?
Sosiaalisen median kanavia varten kannattaa luoda ihan oma markkinointistrategiansa. Esimerkiksi Instagramissa yritystäsi seuraava henkilö edustaa luultavasti hieman eri kohderyhmää kuin orgaanisesti verkkosivuillesi saapuva tyyppi.
Brändin äänensävy sosiaalisen median kanavissa voi myös erota muissa kanavissa käytetystä äänensävystä – mutta ei toki liikaa. Somessa lukijaa puhutellaan usein vähän arkisemmin ja rennommin.
Maksullinen mainonta somessa
Orgaanisiksi postauksiksi kutsutaan sellasia sosiaalisen median julkaisuja, joiden mainostamiseen ei ole käytetty rahaa – eli ihan tavallisia postauksia. Orgaaninen jakelu on ilmaista, ja juuri siksi sosiaalisen median algoritmit pakottavat yritykset laittamaan peliin myös rahaa. Yleensä yrityksen orgaaniset postaukset nimittäin hukkuvat uutisvirtaan, eivätkä näy edes yrityksen seuraajille.
Maksullisella markkinoinnilla somejulkaisut voidaan kohdentaa näkymään tarkasti juuri oikeille kohderyhmille. Kiinnostavalla kuvalla tai videolla ja oikein kohdennetulla mainoksella sisältömarkkinointi on varsin edullista puuhaa. Koska sosiaalinen media on vauhdikas, suuntaa voidaan muuttaa nopeasti ja helposti, eikä tuloksiakaan tarvitse odotella kuukausitolkulla.
Kuulemisiin?
Autamme asiakkaitamme sisältöjen jakamisessa joustavasti: osan autamme alkuun, toisille hoidamme somen ja mainonnan ylläpitoa jatkuvasti.
Niin tai näin, nyt on mainio aika ryhtyä hommiin.